BAKAN ÖZER, AHMET KELEŞOĞLU FEN LİSESİ TEMEL ATMA TÖRENİ'NE KATILDI  
BAKAN ÖZER, AHMET KELEŞOĞLU FEN LİSESİ TEMEL ATMA TÖRENİ'NE KATILDI

BAKAN ÖZER, AHMET KELEŞOĞLU FEN LİSESİ TEMEL ATMA TÖRENİ'NE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ataşehir'deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinin Temel Atma Töreni'ne katıldı. Öğrencilerin okulların açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Özer, tüm önlemler alınarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisinde olduklarını belirtti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ataşehir'de Ahmet Nezahat Keleşoğlu (ANK) Vakfı tarafından yaptırılan Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinin Temel Atma Töreni'ne katıldı.
 
Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Özer, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek sohbet etti.
 
ANK Vakfı'nın Türkiye'nin her yerinde yaptığı eğitimle ilgili yatırımlar, öğrencilere sağladıkları burslar, kütüphaneler ve okulların çok değerli olduğunu dile getirdi.
 
Bakan Özer, 6 Eylül'den itibaren 81 ilde yüz yüze eğitime geçildiğini ve tüm kademelerde haftada 5 gün eğitime devam edildiğini kaydederek şöyle devam etti.
 
"Bugün itibarıyla 1 doz aşısını olmuş olan öğretmenimiz yüzde 93, 2. doz aşısını olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 87, aşı olmamış ama bağışıklık kazanmış ve antikor oluşturmuş olan öğretmen oranımız ise yüzde 5'tir. Eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin yüzde 92'si ya en az 2 doz aşı olmuştur veyahut da antikor oluşturmuştur. Şu anda okulları yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız, toplumun çok üzerinde aşılanma oranına sahip olan öğretmenlerimizin bu durumudur."
 
Öğrencilerin okulların açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Özer, tüm önlemler alınarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisinde olduklarını bildirdi.
 
Özer; okul öncesinden ilkokula, ortaöğretimden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde çok ciddi yatırımlar yapıldığını, 2022 yılı bütçesinde en büyük payın yine Millî Eğitim Bakanlığına verildiğini ifade ederek "Bu yatırımlarla tüm eğitim seviyelerindeki okullarımızda okullaşma oranları, OECD ülkelerinin ortalamalarına yaklaşmaya başladı. 2000'li yıllarda ortaöğretimde okullaşma oranı, yüzde 44'ken şu an itibarıyla ortaöğretimdeki okullaşma oranımız yüzde 88'lere ulaştı. Aynı zamanda bu dönem içerisinde derslik başına düşen öğrenci sayısı veya öğretmen başına düşen öğrenci sayısını OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi öğretmen alımı yapıldı. 2000'li yıllarda 500 bin öğretmen varken eğitim sistemi içerisinde bugün itibarıyla 1,2 milyon öğretmen var. Şu anki eğitim sistemimizin içerisindeki öğretmenlerimizin yüzde 73'ü yaklaşık son 20 yıl içerisinde eğitim sistemine dâhil oldular."
 
Projede temeli atılan 32 derslikli Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinin yanı sıra aynı yerleşke içerisine Nezahat Keleşoğlu Erkek Öğrenci Yurdu, Nezahat Keleşoğlu Kız Öğrenci Yurdu, Selçuk Ecza Spor Salonu ile ANK Vakfı Konferans Salonu da yapılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.