BAKAN SELÇUK ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ İLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ İLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ İLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel gereksinimli öğrencilerin velileri ile buluştu. Aileler hem salgın sürecine hem de sonrasına ilişkin önerilerini iletti. Okullarını, öğretmenlerini çok özleyen çocukların da Bakan Selçuk'tan bazı istekleri vardı.

Eskişehir'den Malatya'ya, Sivas'tan Trabzon'a Türkiye'nin dört bir yanındaki özel çocukların ebeveynlerinin katıldığı toplantıda, aileler isteklerini, sıkıntılarını, umutlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile paylaştı.
 
"Hepiniz çok özel çocuklarla çok özel bir hayatı yaşıyorsunuz." diyerek söze başlayan Bakan Selçuk, ailelerin yaşantısını kolaylaştırabilmek, özel çocukların daha iyi eğitim hizmeti alabilmesini sağlamak için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini ifade etti.
 
Özel gereksinimli çocuklar için bugüne kadar birçok yayının paylaşıldığını, "Özelim Eğitimdeyim" adlı bir mobil uygulamanın hayata geçtiğini, TRT EBA TV'de özel eğitim kapsamındaki çocuklar için ayrı bir kuşak hazırlandığını hatırlatan Selçuk, "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi" adlı kitabı da ilk kez burada konuklarına gösterdi.
 
"Ödevimizi almak için bu toplantıları yapıyoruz"
Salgın süreci sonrasında özel çocukların eğitim ihtiyaçlarına ilişkin büyük bir çalıştay hazırlığının sürdürülmekte olduğu bilgisini paylaşan Bakan Selçuk, normalleşme sürecinde okula uyumu kolaylaştırmak için de özel bir çalışmadan söz etti. Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel eğitim alanında, öğretmenlerimizin yeni yaklaşımlara uyum sağlaması ile ilgili çocuklarımızın uyumu ile ilgili çok büyük hazırlıklarımız var. Dünya çapında akademisyenlerle çalışıyoruz. Görüş alışverişi yapıyoruz. Bürokratlarımız, yöneticilerimiz bize bu konudaki ihtiyaçları aktarıyorlar ama bir de doğrudan doğruya anne babalarla görüşelim istedik. Söylediklerinizi nasıl hayata geçirebiliriz ödevimizi alalım diye bu toplantıları yapıyoruz."
 
Evde kalma sürecinin özel çocuklar için daha zorlu geçtiğini aktaran anne babalar, bu dönemde öğretmenlerinin kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirdi. Farklı materyaller ve birebir destekle sürecin yürüdüğünü anlattılar.
 
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin okulların açılış takvimi ile aynı olup olmayacağını da gelen sorular arasındaydı.
 
Bakan Selçuk, burada önemli noktanın sınıflara güvenli ve risksiz bir geri dönüş olduğunun altını çizdi. Selçuk, "Çocuklarımıza eğitim verelim derken sağlıklarıyla ilgili sorunlara yol açmak istemeyiz." dedi.
 
"Okulu açacak mısınız?"
Mehmet İlkim önerilerini anlatırken oğlu İbrahim bir an olsun gözlerini Bakan Selçuk'tan ayırmadı. Kendisine nasıl olduğunu soran Selçuk'a "Okulu açacak mısınız?" diye sordu. Baba Mehmet İlkim, İbrahim'in tüm gün boyunca aynı soruyu sorduğunu söyledi. "Yatıp kalkıp okul diyor. Çok özledi." diye konuştu.
 
Paralimpik tekvando dünya üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonluğu olan Fahrettin Karabağ da Sakarya'da anne ve babasıyla bilgisayar karşısındaydı. Madalyalarını Bakan Selçuk'a gösterdi. Büyük bir mutlulukla yaptığı çalışmalarda kendisine destek olan antrenörüne, öğretmenlerine teşekkür etti. 
 
Bakan Selçuk, "Dünya çapında, Avrupa çapında büyük işler yapmışsın. Asıl ben millet adına sana özel teşekkür ediyorum. Senin hatırın için her şeyi yaparım." diye yanıt verdi.
 
Buluşmada aileler ve çocuklar sayesinde pek çok şey öğrendiğini belirten Selçuk, "Salgın sonrasında mümkün olan en kısa zamanda düzenlenecek çalıştayla birlikte özel çocukların eğitimi konusunda daha fazla işler yapmak için huzurunuzda söz veriyorum." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.