EBA'DA ŞİMDİ "TENEFFÜS ZAMANI"  
EBA'DA ŞİMDİ

EBA'DA ŞİMDİ "TENEFFÜS ZAMANI"

Son bir ayda 1 milyarın üzerinde tıklanarak eğitim platformları arasında küresel ölçekte önemli bir yer edinen "eba.gov.tr", kullanıcılarına sunduğu içeriği zenginleştirmeye devam ediyor. Bu kez EBA'da ders değil "Teneffüs Zamanı"... "Teneffüs Zamanı"nda oyunlar, geziler ve okuma kitaplığı var.

23 Mart tarihinden bu yana öğrenci, öğretmen ve velilerin uzaktan eğitim adresi olan "eba.gov.tr", dersler, sınava hazırlık gibi içeriklerine "Teneffüs Zamanı"nı da ekledi. 
 
"eba.gov.tr" ana sayfasında "Teneffüs Zamanı" başlığında üç uygulama öğrencilerin beğenisine sunuldu. İlki zeka geliştirme oyunu "GriCeviz", ikincisi zengin bir kütüphaneye kapı açan "Sen Yeter ki Okumak İste" bölümü. Üçüncü bölümde ise evden çıkmadan gezilebilecek sanal müzeler bulunuyor.
 
Zeka Geliştiren Mobil Oyun 'GriCeviz', EBA üzerinden tüm öğrencilerin ücretsiz erişiminde 
İlkokul, ortaokul ve liselerdeki tüm öğrenciler için, Bilişsel Beceri ve Zihinsel Gelişim Platformu GriCeviz mobil uygulamasına EBA üzerinden ücretsiz giriş imkânı sağlandı. 
 
Öğrenciler, uygulamaya giriş için gerekli şifre bilgisini, uygulama içerisinde yer alan "ÖĞRENCİLER İÇİN EBA" butonu ile açılan "Nasıl Giriş Yapılır?" linkini takip ederek edinebilecekler. Ayrıca, EBA'ya giriş yaptıktan sonra kullanıcı menüsünde yer alan "GriCeviz Şifresi Al" ı tıklayarak da şifre almak mümkün. GriCeviz mobil uygulamasının kayıt ekranında yer alan "ÖĞRENCİLER İÇİN EBA" butonu ile açılan "EBA Anahtarı" alanına alınan şifreyi giren tüm öğrenciler uygulamayı ücretsiz olarak kullanabiliyor. 
 
GriCeviz'de , yapay zeka algoritması sayesinde makine öğrenmesi teknikleri uygulanarak kullanıcıların öğrenme hızlarını artıracak oyun seçenekleri belirleniyor. Kullanıcıların güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesine kılavuzluk eden GriCeviz'de her kullanıcının performansı gözlemlenerek yapay zekâ desteğiyle öğrenme karakteristikleri çıkarılıyor. Böylece her "kullanıcıya özel" bir deneyim sunulabiliyor.
 
Bilişsel becerilerin ve zihinsel yeteneklerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesini hedefleyen; Sözel, Sayısal, Görsel, Mantık, Bellek ve Dikkat'ten oluşan 6 kategoride, 24 farklı oyunlaştırılmış zihin egzersizinden oluşan mobil oyuna, eba.gov.tr adresinden veya EBA mobil uygulamasından ulaşılabiliyor.
 
Evden Çıkmadan Müzeye Gidiyoruz: Sanal Müze Turları
Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamadığımız bugünlerde sanal gezinti uygulamalarıyla farklı illerden müzeleri, ören yerlerini, turistik mekânların sanal turları EBA kullanıcıları için bir araya getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çeşitli kurumlarca hazırlanmış birçok müze, sanal olarak ziyaret edilebilirken, müzelerdeki eserler de yakından incelenip bilgi alınabiliyor. Aynı zamanda saray, cami, kervansaray, kale gibi kültürel ve tarihi öneme sahip mekânlar da gezilebiliyor. Sanal turlar, uzaktan eğitim sürecindeki çocuklarımıza eğitici ve eğlenceli zaman geçirme imkânı sunuyor.

Sen Yeter ki Okumak İste: Okuma Kitapları                                                                              
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğrencilere 23 Nisan hediyesi olarak yazdığı "İçimdeki Okul Sesleri" kitabının sesli versiyonunun da yer aldığı bu alanda; çocuk kitapları dizisi, dünya klasikleri dizisi gibi çeşitli kategorilerde masal, hikâye, roman, şiir ve diğer türlerde çok sayıda kitap okuyuculara sunuldu.  
 
Tüm bu yeniliklere EBA ana sayfasından (eba.gov.tr) Teneffüs Zamanı bölümüne tıklayarak erişmek mümkün.
 
"Çocuklarımızı 'Teneffüs Zamanı'na davet ediyorum"
EBA platformundaki yeniliklerin öğrencilerin keyifli vakit geçirmesine ve yepyeni bilgiler öğrenmesine olanak sağlayacağını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şöyle konuştu: "Hepimizin teneffüslere, derin nefeslere ihtiyacı var. Üstelik teneffüs sürelerini uzatırken de söylemiştik. Tüm zamanların en etkili dersi hala teneffüs diye... Sanal teneffüslerimiz de çok kıymetli. Çocuklarımızın o anlarını da verimli ve eğlenerek geçirebilmeleri için onları "Teneffüs zamanı"na davet ediyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.