TOKAT'TA ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜNDEN YARARLANACAK ENGELLİLER MESLEK SAHİBİ OLACAK  
TOKAT'TA ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜNDEN YARARLANACAK ENGELLİLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

TOKAT'TA ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜNDEN YARARLANACAK ENGELLİLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

İçinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve meslek lisesi ile aileler için etkinlik alanları bulunacak Türkiye'nin ilk entegre özel eğitim kampüsünün yapımı Tokat'ta devam ediyor. Kampüsün yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Alanında Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan, engelliler ve ailelerinin eğitim hayatını kolaylaştıracak özel eğitim statüsündeki anaokulu, ilkokul, ortaokul, uygulamalı meslek lisesi ile aileler için etkinlik alanları bulunan özel eğitim okulları entegre kampüsünün yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor. 
 
Millî Eğitim Bakanlığınca Tokat'ta Gezirlik Mahallesi'nde 17,5 dönüm alanda yapımı devam eden özel eğitim kampüsünde eğitim görecek engelli çocukların meslek edinerek hayata atılmalarının sağlanması hedefleniyor.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de  8 Ocak'ta gerçekleştirdiği Tokat ziyareti sırasında incelemelerde özel eğitim kampüsünde incelemelerde bulunarak Vali Ozan Balcı ve yetkililerden bilgi almıştı.
 
Özel eğitim gören çocuklar için anaokulu, ilkokul, ortaokul ve uygulamalı meslek lisesi binalarının bir arada olması, çocuklar ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak bir proje olma özelliği taşıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.