ADANA'DA HEYELAN NEDENİYLE MEYDANA GELEN KAZADA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI  
ADANA'DA HEYELAN NEDENİYLE MEYDANA GELEN KAZADA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ADANA'DA HEYELAN NEDENİYLE MEYDANA GELEN KAZADA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Adana Saimbeyli'de görev yaptıkları okuldan Feke ilçesine dönerken heyelan nedeniyle üzerine kaya devrilen otomobilde vefat eden öğretmenler Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbirin, Rahime Topak ve Pınar Kılıç bugün memleketleri Adana'da toprağa verildi.
 
Sınıf öğretmeni olan Dilek Altıparmak ve Ümmühan Dilbirin'in Kozan'daki cenaze törenine Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Törende Adana Valisi Süleyman Elban, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen ve Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Murat Süt de hazır bulundu.
 
Dilek, Ümmühan, Pınar ve Rahime öğretmenlere son görevlerini yapmak üzere Adana'ya geldiklerini ifade eden Bakan Özer, "Allah'tan rahmet diliyorum. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kederli ailesine, çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Yakınlarına sabrı cemil diliyorum. Gerçekten öğretmenlerimiz sadece eğitim veren insanlar değil bu toplumda. Aynı zamanda toplumun olağanüstü koşullarında da her türlü yardımına koşan insanlar. Bunu Kovid-19 salgını günlerinde de gördük.  6 Şubat depreminden sonra da gördük. Gerçekten öğretmenlerimiz bu toplumun en fedakâr insanları. Böyle güzel dört fedakâr insanı kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Tüm millî eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum, sabırlar diliyorum." dedi.
 
Sınıf öğretmeni Pınar Kılıç; ailesi, yakınları ve Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy'un katıldığı törenle Sarıçam Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Sosyal Bilgiler öğretmeni Rahime Topak, Kozan Yüksekören mahallesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Cenaze törenine Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural katıldı.
 
Cenaze törenlerinin ardından Bakan Özer, Rahime Topak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.