BAKAN ÖZER, DEMİRÖREN MEDYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, DEMİRÖREN MEDYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, DEMİRÖREN MEDYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesi amacıyla bu dönem hizmete açılan ve 30 öğrencisiyle eğitim öğretime başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Bakan Özer, Demirören Medya Grubu bünyesinde açılan okulu ziyaretinde ilk olarak uygulama atölyelerini gezdi. 
 
Özer, daha sonra gazetecilik hazırlık sınıfı, radyo-televizyon hazırlık sınıfı ve bilişim teknoloji atölyelerine konuk oldu.  
 
Ziyareti sırasında LGS kapsamında yapılan merkezî sınavda yüzde 0.12'lik başarı diliminde yer alarak Yozgat, Diyarbakır, Yalova gibi pek çok ilden bu okula gelen öğrencilerle sohbet eden Özer, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
Akademik olarak başarılı öğrencilerin meslek liselerini tercih etmeye başladığının altını çizen Özer, "Artık sektörün tüm temsilcileriyle birlikte eğitim dizayn ediliyor. Sektör temsilcileri, mezunların gelmesini beklemiyor. Eğitimin tüm süreçlerinde aktif olarak yer alıyor. Yani medyayla ilgili bir elemana ihtiyaç varsa medyanın güçlü temsilcileriyle birlikte eğitimi birlikte planlıyoruz. Müfredatı birlikte güncelliyoruz. Öğrencilerimizin işletmedeki beceri eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Öğretmenlerimizin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerini de birlikte planlıyoruz ve en önemlisi, sektörün duayen isimlerinin, uzmanların da öğrencilere ders verdiği bir eğitim ortamını oluşturmuş oluyoruz. Gerisi artık istihdam... İstihdamla ilgili hiçbir sıkıntı kalmıyor çünkü sektörün talep ettiği becerilere sahip olan öğrenciler yetişmiş oluyor. Gerçekten bu, Türkiye'de mesleki eğitim tarihi anlamında da çok kritik." ifadelerini kullandı. 
 
Meslek liselilerin ürettiğini, fikrî mülkiyet alanında patent, faydalı model, marka ve tasarımla ilgili inovatif yaklaşımların olduğu bir ortamda yetiştiğini kaydeden Bakan Özer, artık meslek liselerinin yurt dışına ihracat yaptığını ifade etti. Özer, mesleki eğitimde sektör ve Bakanlığın el ele vererek daha pek çok başarı hikâyesi ortaya çıkaracağını söyledi. 
 
Özer, tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini diledi. 
 
Programda Bakan Özer'e Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.