BAKAN ÖZER, KİLİS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, KİLİS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, KİLİS İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kilis'te Valiliği ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Özer daha sonra il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kilis Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı. Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Özer, çalışma arkadaşlarıyla illeri ziyaret ettiklerini ve sahadaki talepleri dinlemek ve eğitim kalitesini artırmak için ellerinden gelenleri yaptıklarını aktardı.
 
Kilis'teki eğitimi çok daha yukarı taşımak ve kalitesini artırmak için yapılabilecekleri Kilis İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda kapsamlı şekilde ele alacaklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:
 
"İnşallah eğitimdeki mevcut durumundan çok daha iyi noktalara taşıyabilmek için Kilis'in ihtiyaç duymuş olduğu tüm eğitim yatırımlarını bütçemiz ölçeğinde karşılamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Kilis eskiden beri eğitimle ilgili çok büyük bir yük taşıyor. Kilis, sadece kendi vatandaşlarımız değil geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili de eğitimde ciddi yük taşıyan illerden biri, Kilis'te ciddi fedakârlık yapılıyor. İnşallah Bakanlığımızın destekleriyle buradaki eğitim ortamlarını çok daha iyi noktalara taşıyabilme imkânımız olacak."
 
Konuşmasının ardından Bakan Özer, il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 

Kilis'in 130 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesi, 600 milyon liraya çıkarıldı

Özer, Kilis Valiliğindeki il eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığının Kilis'teki okul yapım ve güçlendirmeleri dâhil olmak üzere yatırım bütçesinin 130 milyon lira olduğunu hatırlattı.

Değerlendirme toplantısında 470 milyon liralık ilave yatırım kararı aldıklarını ifade eden Özer, "Kilis'teki 130 milyon lira yatırımı, 600 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz. Mevcut yatırımı yaklaşık 4 kat artırmış bulunuyoruz." dedi.

Bu dönemde en fazla ağırlık verdikleri konunun okul öncesi eğitim ve buna erişimin artırılması olduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:

"Okul öncesindeki 3-5 yaş aralığındaki okullaşma oranını OECD ortalamasına yaklaştırmayı amaçlıyoruz. Bunu için bu sene 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapacağız. İllere gittiğimizde en fazla yatırım yaptığımız alanların başında okul öncesi eğitim, anaokulları geliyor ve Kilis'te de aynısı oldu. Kilis'e, mevcut anaokullarına ilave olarak 11 yeni anaokulu yapma kararı aldık. Bunlar ağırlıklı olarak merkezde. İlave yatırımlarda 24 derslikle 3 tane yeni ilkokul yapma kararı aldık, 4 derslikli 4 ortaokul inşallah yapacağız. Bunlara ilaveten 24 derslikli 2 lise yapmayı planladık."

Özer, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan'a teşekkür ederek Kilis Belediyesinin yaklaşık 8 dönümlük iki parça araziyi Millî Eğitim Bakanlığına vereceğini ve birine özel eğitim kampüsü yapılacağını dile getirdi.

Kentte okulların yapımına ilaveten okul çatı onarımı ve diğer ihtiyaçlar için 15 milyon lira yatırımın daha Kilis'e gönderileceğini belirten Özer, şöyle devam etti:

"İhtiyaç durumunda bu rakamları artıracağız. Bir de spor salonuyla ilgili bir okulumuzun yanında bir ihtiyaç olduğu belirtildi ve burada da 10 milyonluk bir yatırım yapmış olacağız. Kilis için bugün hakikaten çok bereketli bir gün oldu. Bugün Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hızlı şekilde yazıları Bakanlığımıza gönderecekler. Karara bağladığımız tüm yatırımların gereken ödenekleri Kilis'e ulaştırılmış olacak. İnanıyorum ki bu yatırımlarla Kilis'in mevcut eğitim kalitesi çok daha iyi noktalara gelecektir. Tabii, bunlarla bitmeyecek. Hem demografik yapıdaki hareketlilikten dolayı hem de mevcut yapıların bakım ve onarım ile yeni okul ihtiyaçlarından dolayı ihtiyaçlar sürekli değişkenlik arz edecek. Önümüzdeki dönemlerde geldiğimizde, inşallah, Kilis'e mevcut yatırımlara ilaveten yeni ilave yatırımlar verebilme imkânımız olur. Sınırda olması hasebiyle çok daha kritik bir öneme sahip bir ilimiz."

Bakan Özer, buradaki konuşmasının ardından Kilis Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Ramazan ile görüştü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.