MEB VE KIZILAY, YETİM ÖĞRENCİLER İÇİN EL ELE VERDİ  
MEB VE KIZILAY, YETİM ÖĞRENCİLER İÇİN EL ELE VERDİ

MEB VE KIZILAY, YETİM ÖĞRENCİLER İÇİN EL ELE VERDİ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında, 0-23 yaş aralığında bulunan yetim bireylere yönelik destek programı oluşturulması kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın katılımıyla Kızılay Genel Merkezinde gerçekleştirilen iş birliği protokolü, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan tarafından imzalandı.
 
Protokol imza törende konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, "Kızılayın, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanındaki arkadaşlarımızla koordineli olarak çocuklarımızın kariyer planlamasında, psikososyal destek çalışmalarında ve her türlü rehberlik faaliyetinde iş birliği yaparak öncülük etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz." diyerek özgün projesinden dolayı Kızılaya teşekkür etti. 
  
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu Kızılaya yakışır şekilde manevi bir boyutu da olan bir çalışmayla iş birliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Bakanlık olarak biz rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızla beraber 7-18 yaş arasındaki çocuklarımıza hem öğretim hem mesleki gelişim hem de kariyerlerine yönelik yönlendirmeler yapacağız. Bu kapsamda yapılacak işin hayırlı olacağına inanıyoruz. Bu protokol sayesinde yetimlerimize, devlet olarak, Kızılayımız olarak, Millî Eğitim Bakanlığı olarak el uzatmış olacağız." dedi.  
 
Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan da konuşmasında şunları söyledi:
 
"Yetim çocuklarımızla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılarken Bakanlığımız da bu çocuklarımızı hayata hazırlama, bu çocuklarımızın mesleki kabiliyetlerini ortaya çıkarıp mesleklerini seçme noktasında rehberlik edecektir. El birliğiyle hayırlı, bereketli ve güzel ülkemizin geleceğine katkıda bulunacak bir çalışmamız olacaktır." dedi. İş birliği protokolüyle 20 il için 20 rehber öğretmen/psikolojik danışman koordinatör olarak belirlenerek kendilerine yapacakları çalışmalar için eğitimler verilecektir. Yazılım oluşturularak da öğrencilerin ihtiyaçları ve gelişimleri izlenerek her birey için yapılan çalışmalar sistemli bir şekilde takip edilecektir. Kızılay yetim sorumlusu ile koordinatör rehber öğretmen/psikolojik danışman tarafından öğrenci için yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar iş birliği içerisinde yürütülecektir."
 
Kızılay, protokol kapsamında bu yıl 20 pilot ilde 440 birey ile pilotlama çalışmasına başlayacak. 20 il için 20 yetim sorumlusu belirlenerek sürecin koordinasyonu sağlanacak. Yetim sorumlularının Kızılay kadın teşkilatlarından seçilmesi ve bu program kapsamında eğitim verilmesi planlanıyor. Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılacak çalışmalar, 7-18 yaş arası öğrencileri kapsıyor. 20 ilde yaklaşık 120 öğrenci için Millî Eğitim Bakanlığı ile psikososyal destek ihtiyacı, kariyer planlaması, mesleki ihtiyaçlar alanlarında çalışmalar yapılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.