MESLEK LİSELİLER, "HİKÂYE İSTASYONLARI" PROJESİNİN ÜRETİMİNDE GÖREV ALDI  
MESLEK LİSELİLER,

MESLEK LİSELİLER, "HİKÂYE İSTASYONLARI" PROJESİNİN ÜRETİMİNDE GÖREV ALDI

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının "Ülkem İçin Bir Fikrim Var Projesi" kapsamında desteklenen ve Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi   Elif Karlıtepe'nin fikriyle hayata geçirilen "Hikâye İstasyonları" projesinin prototipini tasarladı.


Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 2012'de eğitime başlayan lise, eğitimin yanında 4 atölyesiyle ülke ekonomisine ve üretime katkı sağlamayı sürdürüyor.

 

Okul, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünce uygulanabilir proje olarak değerlendirilen "Hikâye İstasyonları" projesi için kolları sıvadı.

 

Hikâye İstasyonu, insanların vakit geçirdiği farklı sosyal alanlarda da değerlendirilebiliyor. Projenin yaygınlaştırılması ve seri üretimin başlaması için tüm hazırlıklar tamamlandı.

 

Termal yazıcıdan çıktı alınan kağıtlar çevreyi kirletmiyor

Öğretmen ve öğrencilerin beraber görev yaptığı projede istasyon; insanların metro, tramvay veya otobüs durağındaki bekleme zamanlarında telefona bakmaktan ziyade en azından okuma alışkanlıklarını geliştirmek adına onlara yardımcı olmayı hedefliyor. Okumak isteyen kişi, istasyonun dokunmatik panelinde bulunan butonları kullanarak ne kadar sürelik okuma yapmak istiyorsa ona göre seçim yaparak çıktı alabiliyor. İstasyonda bir termal kamera, bir mini bilgisayar ve dokunmatik panel var. Termal yazıcıdan çıktı alınan kağıtlar, çevreyi kirletmeyen ve geri dönüşüme uygun türden seçildi.

 

Hikâye İstasyonu'nda hem sesli hem de ışıklı uyarı sistemi bulunuyor. Cihazın yazılımı okul tarafından yapıldı. Cihaz uzun süreli kullanıma uygun materyaller seçilerek üretildi. Ayrıca cihazın müzeler, tarihî ve turistik yerlerde kullanılabilmesi için de geliştirilmesi hedefleniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.