SAKARYA'DA TARIM ALANINI SEÇEN ÖĞRENCİLERE AYDA 500 LİRA BURS İMKANI  
SAKARYA'DA TARIM ALANINI SEÇEN ÖĞRENCİLERE AYDA 500 LİRA BURS İMKANI

SAKARYA'DA TARIM ALANINI SEÇEN ÖĞRENCİLERE AYDA 500 LİRA BURS İMKANI

Millî Eğitim Bakanlığı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitimde tarım alanını tercih eden öğrencilere ayda 500 lira burs desteği sunulacak. 

Sakarya ziyareti kapsamında yaptığı toplantıların ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile mesleki eğitime destek sağlayan protokole imza attı. 
 
Sakarya ziyaretinin çok bereketli geçtiğini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentin eğitim yatırımı bütçesinde ciddi bir artış sağladıklarını, eğitim öğretim yılı hazırlıkları için verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve Hacıramazanlar Köy Yaşam Merkezinin açılışını yaptıklarını hatırlattı. 
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında kentte tarımı güçlendirmek ve tarım alanındaki insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için bu alana pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Bakan Özer, "Tarım alanını seçen tüm öğrencilerimize ister mesleki teknik Anadolu lisesi olsun ister mesleki eğitim merkezi olsun sayısına bakmaksızın Büyükşehir Belediye Başkanlığımız her ay 500 lira burs verecek. Eğer öğrenci mesleki eğitim merkezindeyse zaten devlet ona asgari ücretin yüzde 30'u kadar katkı sunuyor. Yani ayda 1.700 lira ücret alıyor. 500 lira da Büyükşehir Belediyemizden aldığı zaman ayda 2 bin 200 lira ücret almış olacak. Aynı zamanda iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanmış olacak. Böylesi önemli bir protokolü Sakarya'da imzalanmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum." dedi. 
 
İllere her gidişlerinde sadece sorunları dinlemek değil, onları tespit edip hızlı çözüm üretecek imkânları geliştirmek istediklerini ifade eden Bakan Özer, Sakarya'nın tarım ve hayvancılık alanında güçlü bir kent olduğunu söyledi. 
 
Özer, Millî Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitim güçlendirmek için pek çok proje gerçekleştirdiklerini hatırlatarak "Bir taraftan meslek liselerini güçlendiriyoruz, bir taraftan da mesleki eğitim merkezlerine özellikle çıraklık, kalfalık ve ustalık alanındaki çalışanlarımızı yetiştirmek ile ilgili çok kapsamlı eğitimler düzenliyoruz. 25 Aralık 2021 tarihinde yapmış olduğumuz 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'ndaki değişiklikle mesleki eğitim merkezlerinde gerçekten bir kırılma yaşandı. Bu kanun değişikliğinden önce tüm Türkiye'de 159 bin çırak varken bugün itibarıyla 600 bin 888 çırak ve kalfa Türkiye'nin her noktasında işletmelerde aktif olarak eğitim alıyorlar. İnşallah kısa sürede eğitimlerini tamamlayarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı olarak işletmelerde çalışmaya devam edecekler." ifadelerini kullandı.
 
Mesleki eğitimi seçen öğrencilere burs verilmesiyle ilgili uygulamanın Bursa'da başlatıldığını kaydeden Özer, daha sonra Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Belediyesi ile mesleki eğitime destek protokollerin devam ettiğini söyledi.  
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce'ye eğitim konusundaki paydaşlığı, kente yapmış olduğu katkılar için teşekkür eden Bakan Özer, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.